Innovation is like learning to ride a bicycle, you can't do it without falling and trying again.

In mijn werk help ik mensen zelf verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen leven. De mogelijkheid om anderen hun leven positief te veranderen door middel van coachen, advisering of onderwijzen vind ik fantastisch.

Mijn specialisatie is realistisch innoveren. Dit betekent dat ik makkelijk out-of-the-box kan denken over nieuwe oplossingen, deze gedachtes snel naar realistische stappen kan omvormen en anderen hierin mee kan krijgen.

Mensen die serieus iets willen veranderen in hun leven boeien mij. In mijn werk combineer ik mijn ervaring als loopbaanadviseur met mijn achtergrond in onderwijspsychologie, IT en onderzoek (PhD naar sociale cohesie in een onlineleeromgeving). Ik begeleid klanten op een directe, veilige manier om gedachten en blokkades van een afstand te bekijken. Aan de hand daarvan nodig ik ze uit keuzes te maken die hen daadwerkelijk verder zullen helpen in het leven.

In mijn loopbaan ben ik altijd betrokken geweest bij innovatieprojecten. Deze projecten varieerden van EU niveau tot binnen een afdeling kijken hoe het werkplezier kan worden verhoogd.

Innovaties dienen problemen op te lossen, betrouwbaar te zijn, gemakkelijk te begrijpen, aantrekkelijk om aan deel te nemen en een betekenisvol effect te creeëren.

Wat projecten doet slagen is dat de innovatie van mensen zelf wordt zodat die ook in de toekomst wordt doorgezet. Innoveren om te innoveren is niet voldoende.

Binnen Bikavér help ik mee bij uitdagende veranderingsvraagstukken. Dit kan zowel individueel als binnen teams of afdelingen. Omdat ik tweetalig ben bied ik ook de mogelijkheid om volledige programma's in het Engels te bieden.