'Je pad ontstaat door te lopen'

Het mooie van coaching vind ik, dat ik mensen kan helpen hun eigen weg te ontdekken. Wat past bij je leven – in werk of andere aspecten - kan niemand beter bepalen dan jijzelf. In een goed gesprek, waarin iemand luistert, vragen stelt en spiegelt, gebeurt iets wonderlijks. Het helpt om de verborgen kennis en de wijsheid die je hebt naar boven te halen.

Maar om je eigen koers te varen, is alleen reflecteren niet voldoende. Het is ook nodig om in beweging te komen en concrete actie te ondernemen. Mijn ervaring is dat ik anderen kan steunen en motiveren om uit de comfort zone te komen en passende stappen te zetten.

In individuele gesprekken of in teamverband begeleid ik mensen in thema’s als veranderen van werk, ontwikkelen in de eigen rol, stressmanagement en preventie van burn-out, persoonlijke ontwikkeling en omgaan met verlies. Ook werk ik graag aan thema’s op het vlak van leiderschap, zoals samenwerken, communicatie, omgaan met stakeholders en stijl van leidinggeven.

Daarbij maak ik gebruik van diverse werkvormen en methoden, die niet alleen een beroep doen op de ratio, maar ook op gevoel en lichaamsbewustzijn. Voorbeelden zijn biografisch werk, NLP-technieken, systemisch werk, spelvormen, creatieve oefeningen en Logosynthese. Dit laatste is een nieuwe begeleidingsmethode die zeer geschikt is voor het oplossen van blokkades. Professionals die behoefte hebben aan inhoudelijke verdieping met collega’s of vakgenoten ondersteun ik graag door middel van intervisiebijeenkomsten.

Klanten geven aan dat zij mij ervaren als positief en realistisch, betrouwbaar en hartelijk. Wanneer ik hoor dat iemand dichter bij zijn doel is gekomen dankzij het vertrouwen dat ik uitstraal, gloeit mijn hart van voldoening.

Ik ben Noloc erkend loopbaanprofessional en gecertificeerd CMI Register Consultant.