‘Meegeven op het juiste moment is een deugd,
Star zijn op het verkeerde moment is een ramp!’
(Jigoro Kano)

Mijn veranderfilosofie is gebaseerd op drie passies: communicatie, samenwerking en judo. Ik ben ervan overtuigd dat sociale vaardigheden en interne communicatie bepalend zijn voor de kwaliteit van een organisatie en haar dienstverlening. Door gebruik te maken van het judoprincipe ‘samen winnen door meegeven’ kunnen mensen effectiever werken aan hun relaties en beter samenwerken aan gezamenlijke doelen. 
We zijn oneindig in onze mogelijkheden en altijd in ontwikkeling. In persoonlijke coachtrajecten maar ook in het werken met teams lever ik hierin een krachtige bijdrage, waarbij het omgaan met weerstand en emoties centraal staat. Door mensen in onbalans te brengen komen zij letterlijk in beweging en daarmee worden zij geholpen weer in hun kracht te komen. Uitgangspunt is dat eenieder in wezen intrinsiek gemotiveerd en geïnspireerd is; in beweging komt als een wens of behoefte voldoende sterk is. Het resultaat is dat mensen effectiever in staat zijn te veranderen wat hen belemmert en beter kunnen versterken wat hen stimuleert om bepaalde doelen te bereiken.

Mijn kernwaarden zijn: verbinding; persoonlijke aandacht; geestelijke en lichamelijke gezondheid; innerlijke vrijheid en respect.