Het leukste wat je kunt worden, is jezelf.

Een groot aantal jaren heb ik samengewerkt met Jaap Toorenaar, befaamd copywriter. Hij ontwikkelde destijds voor een klant het thema: “het leukste wat je kunt worden, is jezelf”. Een universele wijsheid, die je zowel doet denken aan écht authentieke mensen als aan al die mensen die de hoofdrol spelen in hun eigen toneelstuk.

Ik probeer mensen een spiegel voor te houden, ze te laten ontdekken waarom ze in hun toneelstuk spelen om vervolgens te laten ervaren wat hun kracht is als ze zichzelf zijn. Waarom zou je je anders voordoen dan je bent? Er zijn al zo veel anderen.

Het wonderbaarlijke is dat een dergelijke benadering bij individuele personen werkt maar ook bij het management van organisaties. Alle jaren dat ik individueel talent begeleid of management van organisaties ondersteun, is dit het uitgangspunt geweest. Heb je de kern van de zaak helder voor ogen dan vallen alle puzzelstukjes in elkaar: de ‘Fit’. Je boort je eigen ‘Source’ aan en komt in een ‘Flow’.

Met commerciële economie en psychologie in theorie en praktijk als achtergrond heb ik een groot aantal jaren mensen en organisaties begeleid met name in de communicatie-branche. Niets mooier dan tot de kern van de zaak te komen en vervolgens een versnelling op de ontwikkeling aan te brengen.